Tweewielerservice Pruis is op zoek naar fietsen voor de praktijkopleiding Basis Fietstechniek.
Tweewielerservice Pruis is op zoek naar fietsen voor de praktijkopleiding Basis Fietstechniek.

Tweewielerservice Pruis zoekt fietsen voor praktijkopleiding

Algemeen

VRIES - Tweewielerservice Pruis in Vries is op zoek naar oude fietsen. De rijwielen zijn nodig voor de opleiding Basis Fietstechniek die Pruis verzorgt.

Om de kansen op de arbeidsmarkt voor werkenden en werkzoekenden te vergroten, biedt de tweewielerspecialist een opleiding Basis Fietstechniek van twee maanden aan. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de gemeente Tynaarlo en Werkplein Drentsche Aa. Aan het eind van de opleiding ontvangt de cursist een praktijkverklaring. Deze verklaring is een getuigschrift waarmee het perspectief op duurzaam werk wordt vergroot.

Praktijkleren is leren in de praktijk tijdens het werk. Zonder opleiding op school en in de praktijk dingen leren. Voor menigeen is dit een aansprekende mogelijkheid om praktische kennis op te doen. Ook komt het voor dat deze ervaring mensen aanzet om alsnog de schoolbanken in te gaan.

Met de opleiding helpt Tweewielerservice Pruis mensen op weg om fietstechnicus te worden. In de branche is grote behoefte aan goede vakmensen en dus is het perspectief van een baan goed. Pruis zoekt talent dat belangstelling heeft voor een toekomst in de tweewielerbranche. ,,En het is niet alleen maar bandjes plakken, want er komt veeeeel meer bij kijken. En dat gaan we je de cursisten leren in de twee maanden dat ze bij ons zijn’’, aldus Eddy Pruis. 

Wie belangstelling heeft kan contact opnemen. Dat geldt ook voor mensen die een fiets over hebben en deze willen doneren. Voor het project is een flink aantal fietsen nodig. Ze worden opgeknapt en een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.