Afbeelding

Buurtteam Energie Zuidlaren start met Energiecafé

Algemeen

ZUIDLAREN - Buurtteam Energie Zuidlaren houdt donderdag 23 februari de eerste van een serie Energiecafés in de bibliotheek van Zuidlaren. 

Twee deskundige energiecoaches geven bezoekers de mogelijkheid om met hen in gesprek te gaan over hoe het verlagen van het gasverbruik. Alle aspecten over hoe iemand thuis kan besparen op de energierekening kunnen aan de orde komen. Bijvoorbeeld door het huis overal goed te isoleren en enkel glas en oud dubbel glas te vervangen door HR++glas. Andere mogelijkheden zijn het plaatsen van zonnepanelen of de CV-ketel vervangen door een (hybride) warmtepomp.

Ugo Leever, voorzitter van Buurtteam Energie Zuidlaren: ,,Veel bewoners in Zuidaren werden het afgelopen jaar verrast door een flinke stijging van de maandelijkse energielasten. Op de vragen over hoe je je energielasten omlaag kan brengen, hopen we tijdens het Energiecafé de bezoekers te verblijden met passende antwoorden. Het is een unieke gelegenheid om je dichtbij huis te laten informeren over de vele mogelijkheden om de energierekening te verlagen.”

Het Energiecafé op 23 februari duurt van 18.30 tot 20.00 uur. Inwoners van Zuidlaren en haar buitendorpen zijn welkom. Volgende Energiecafés zijn op 9 en 23 maart, ook in de bibliotheek in Zuidlaren. De entree is gratis en de koffie en thee ook.

Wie meer wil weten, kan een bericht sturen naar buurtteamzuidlaren@gmail.com.