Het Energieloket op Wielen komt deze week weer naar Zuidlaren.
Het Energieloket op Wielen komt deze week weer naar Zuidlaren.

Buurtteam biedt hulp bij verlagen energierekening

Algemeen

ZUIDLAREN - Buurtteam Energie Zuidlaren start het najaarsprogramma in oktober met een aantal inspirerende activiteiten. Op vrijdag 7 oktober komt het Energieloket Op Wielen van het Drents Energieloket naar Zuidlaren. Tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen inwoners van Zuidlaren daar met hun vragen terecht bij de energieadviseurs van het Drents Energieloket. Ook zijn enkele energiecoaches aanwezig. Het Energieloket Op Wielen is te vinden op de brink voor restaurant De Vlindertuin.

Enkele dagen later - op dinsdagavond 11 oktober - organiseert het buurtteam een Energiemarkt. Daar presenteren enkele bedrijven hun aanbod op het gebied van isolatie, glasvervanging en zonnepanelen. Ook vertellen enkele inwoners van Zuidlaren over hun ervaringen met zonnepanelen en warmtepompen.

Buurtteam Energie Zuidlaren zet zich sinds 2019 in om bewoners van Zuidlaren te helpen bij het maken van hun keuzes om het fossiele energiegebruik te verlagen. Voorzitter Ugo Leever verwacht deze keer veel animo voor beide activiteiten. Door stijgende energieprijzen dreigen ruim 1 miljoen huishoudens in ons land in de financiële problemen te komen. Leever: ,,Het kan dan ook niet anders dan dat ook bewoners van Zuidaren geconfronteerd worden met een flinke stijging van de maandelijkse energielasten. Op vragen over hoe je je energielasten omlaag kunt brengen hopen we op beide dagen veel bezoekers te kunnen verblijden met passende antwoorden.”

Buurtteam Energie Zuidlaren nodigt woningeigenaren uit Zuidlaren uit om naar de bijeenkomsten van 7 en 11 oktober te komen. Ugo Leever: ,,Een unieke gelegenheid om je dicht bij huis te laten informeren over de vele mogelijkheden om de energierekening te verlagen.” Voor meer informatie kan men e-mailen naar buurtteamzuidlaren@gmail.com.