Afbeelding

Organisatie Oostermoerfeest daagt buurten en straten uit

Algemeen

ZUIDLAREN - De organisatie van het Oostermoerfeest roept straten en buurten in Zuidlaren op om met een praalwagen of straatversieringen mee te doen aan het evenement dat van 11 tot en met 15 juli plaatsvindt.

Het Oostermoerfeest verplaatst zich jaarlijks over de Hondsrug tussen de dorpen Borger en Zuidlaren. Van oorsprong is het een agrarisch feest, maar nog steeds is het een evenement voor alle leeftijden met nog enkele agrarische elementen in het programma. De belangrijkste aspecten zijn gezelligheid, betrokkenheid en samenwerking in de straten/buurten bij het maken van straatversieringen, een praalwagen of deelname aan het programma.

In 2011 was het thema in Zuidlaren ‘Boeken’. Dit leverde hilarische taferelen op: elke straat of buurt had wel iets leuks bedacht met insecten, smurfen, het abc van Kikker, de Fabeltjeskrant, een kookboek, Pippi Langkous, Heidi, Jungle Boek, Baantjer en nog veel meer. Elke dag trokken honderden automobilisten en fietsers door de straten om alle prachtige versieringen te bekijken. ’s Avonds met de verlichting aan was het soms nog mooier en spannender. In 2016 waren de straten/buurten in Zuidlaren prachtig versierd rond het thema ‘Muziek’. Vele muziekgenres of artiesten waren uitgewerkt tot versieringen.

Ook in 2023 streeft de organisatie ernaar dat alle straten meedoen. ,,Met het brede thema ‘Heden, verleden en toekomst’ is er genoeg te bedenken. Met enkele handige klussers in de straat komt u al een heel eind en kan snel iets moois gemaakt worden. Met alle versieringen zal het een vrolijk en gezellig Oostermoerfeest gaan worden. De eerste stap is om een leuk onderwerp te kiezen. Maak uw straat- of buurtgenoten enthousiast en ga binnenkort aan de slag om wat moois te maken voor alle mensen die graag willen genieten van uw creativiteit. Aanmelden kan via de website www.oostermoerfeest.nl.”