Frances McDormand speelt de hoofdrol in de film 'Nomadland'.
Frances McDormand speelt de hoofdrol in de film 'Nomadland'.

Film ‘Nomadland’ in De Melkfabriek

Algemeen

BUNNE - Culturele Raad Eelde presenteert op zondag 26 maart de film ‘Nomadland’ in De Melkfabriek in Bunne.

‘Nomadland’ vertelt het verhaal van de weduwe Fern, een rol gespeeld door Frances McDormand die hiervoor een Oscar won voor beste actrice. Na de dood van haar man verlaat zij haar huis en kiest ze voor de weg van de nomaden, een soort van moderne zigeuners: ze leven in hun auto’s of caravans en reizen van plek naar plek om één te worden met de natuur. De prachtige shots van de omgeving en de levensverhalen van de verschillende nomaden behouden ieders interesse door de film heen. ‘Nomadland’ volgt simpelweg het leven van Fern en de kijker ontmoet de personen die met haar in contact komen door het hele land heen.

Regisseur Chloé Zhao kiest voor een langzame aanpak, die het leven van oude, verstoten en vergeten mensen belicht. Haar benadering voelt bijna als een soort documentaire, helemaal omdat de film vol zit met echte nomaden, en geen acteurs. Het feit dat deze niet-acteurs zo geloofwaardig, sympathiek en oprecht overkomen maakt het eindresultaat nog indrukwekkender. De verhalen en levenservaringen die ze delen met Fern - en met de kijker - komen uit het hart en weten daardoor te inspireren en een gevoelige snaar te raken. ‘Nomadland’ vertelt een mooi verhaal over zelfontdekking.

De filmvoorstelling in De Melkfabriek aan de Peizerweg in Bunne begint op 26 maart om 15.00 uur. Voor meer informatie en voor het reserveren van kaartjes kan men terecht op www.cultureleraadeelde.nl.