Het Danskwartier in Zuidlaren organiseert een aantal gezellige dansworkshops.
Het Danskwartier in Zuidlaren organiseert een aantal gezellige dansworkshops.

Gekleurd Grijs leidt tot veel activiteit in Tynaarlo

Algemeen

TYNAARLO - In de gemeente Tynaarlo vinden in april meerdere culturele activiteiten plaats voor senioren. Ze worden georganiseerd in het kader van de actiemaand Gekleurd Grijs. 

Gekleurd Grijs is een culturele actiemaand voor senioren die in de hele provincie Drenthe wordt gehouden. Op het programma staan kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. Het hele programma staat op www.gekleurdgrijs.nl.

Het Danskwartier in Zuidlaren organiseert op 6, 13 en 20 april gezellige dansworkshops. De workshops worden aangepast op de fysieke mogelijkheden van elke individuele deelnemer. Op hits van vroeger worden zittende en staande oefeningen uitgevoerd uit moderne en klassieke dansstijlen.

In het dorpshuis van Paterswolde kunnen senioren dankzij Volksuniversiteit Zuidlaren op 12 april ervaren hoe het is om te zingen in een koor. Stem- en ademoefeningen vormen de ingrediënten voor een gezellige middag. Schilder KlaasJan Mulder verzorgt op 21 april een workshop tekenen met pastelkrijt in Zuidlaren. Deze is niet alleen bedoeld voor gevorderde tekenaars, maar zeker ook voor wie de eerste streken op papier wil zetten. Beeldend kunstenaar Mathilde Leonore begeleidt dinsdag 18 april in Vries het schilderen van twee kleine schilderijen met als thema landschap van mijn jeugd.

In Museum De Buitenplaats in Eelde geeft junior-conservator Berber van der Laan woensdag 19 april uitleg over de werken van Tjibbe Hooghiemstra. Na afloop staan er koffie, thee en huisgemaakte lekkernijen klaar in het museumcafé. In de Tuin van de Tijd in Bunne vertelt kunstenaar Femke van Dam 26 april uitgebreid over haar landschapskunst.

Bij Volksuniversiteit Zuidlaren test Jan Hartlief op 20 april de kennis van Drenthe en de Drentse taal van bezoekers. Op donderdagmiddag 20 april wordt gestart met de Broescursus, waarna het tijd is voor het vermakelijke spel Wel hef geliek. Wie kent de meeste Drentse woorden en voorwerpen en gaat ervandoor met een leuke prijs?