Woonborg bouwt nieuwe woningen in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Aan de Oranjelaan en Margrietlaan in Zuidlaren is woensdagochtend het feestelijke startschot gegeven voor de eerste fase van veertien nieuwe gezinswoningen.

De bouwdoeken zijn op locatie onthuld door wethouder Jurryt Vellinga van de gemeente Tynaarlo, samen met directeur-bestuurder Esther Borstlap, bewoner Marcel Wetsteijn en Rick Kramer, directeur van Bouwmij Hendriks. Woonborg is in 2017 gestart met gesprekken met de voormalige bewoners van in totaal 48 woningen van de Oranjelaan en Margrietlaan. Samen met hen is een plan gemaakt en is besloten om over te gaan tot sloop/nieuwbouw. Dit doet Woonborg in drie fases.

Energiezuinig en betaalbaar wonen
Het gaat om de bouw van gezinswoningen en levensloopbestendige woningen, een mooie mix van woningen voor jong en oud. De woningen worden gasloos opgeleverd. Ze zijn uitgevoerd met een duurzame warmtepomp en ventilatiesysteem. Koken gaat elektrisch en op het dak liggen zonnepanelen die aangesloten zijn op individuele woningen. De zeer energiezuinige woningen hebben het energielabel A++. Fenna van der Meulen, consulent projecten bij Woonborg: ,,In deze eerste fase worden veertien gezinswoningen gerealiseerd. Hiervan verhuren we straks 12 woningen aan bewoners uit deze straten. Dit geeft aan dat bewoners blij zijn met hun plek in Zuidlaren. De nieuwbouw past qua uitstraling ook goed in deze mooie omgeving.’’

De eerste woningen zijn begin 2024 klaar.