Leden van Dave Jonkers Gym in het water van de Drentsche Aa.
Leden van Dave Jonkers Gym in het water van de Drentsche Aa.

Dave Jonkers Gym Zuidlaren duikt het nieuwe jaar in

Algemeen

ZUIDLAREN - Het nieuwe jaar is voor de leden van DJG (Dave Jonkers Gym) uit Zuidlaren goed begonnen. Op nieuwjaarsdag verzamelden vele sportievelingen van DJG zich bij de Drentsche Aa in Schipborg om het jaar samen te beginnen met een frisse duik.

Onderaan de Kymmelsberg was het een gezellig samenzijn van sportieve clubgenoten. De opkomst om nieuwjaarsdag samen te vieren was hoog. De sfeer zat er dan ook goed in, ondanks de lichtelijk gespannen blikken voor de koude duik die stond te wachten. Na goede instructies om de kou te trotseren was het om exact 12.15 uur zover. Een groep van circa dertig personen begaf zich bibberend maar vol goede moed naar het water. Binnen de kortste keren was iedereen onder luide aanmoedigingen vanaf de kant met een sierlijke duik, een ‘bommetje’ of voetje voor voetje in het water beland.

Na het waterplezier was het een kwestie van snel een handdoek om, droge kleding aan en opwarmen bij het kampvuur. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Zo kon men zich te goed doen aan een kop warme chocolademelk, oliebollen, roggebrood met spek, rolletjes met slagroom of een kleine borrel. Zelfs enkele buitenlandse toeristen kwamen kijken en meegenieten van de gezelligheid onder genot van een kop typisch Hollandse snert.

,,Het is voor het eerst dat de nieuwjaarsduik zo groots werd gevierd en een nieuwe traditie is voor ons begonnen”, aldus sportschooleigenaar Dave Jonkers, die terugkijkt op een geslaagde dag. ,,Daarbij wil ik gelijk de vrijwilligers bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. Een goede start van een sportief nieuwjaar!”

Alle (aspirant-)leden van DJG kunnen alvast 1 januari 2024 omcirkelen in hun agenda.