Ags Connoly.
Ags Connoly. (Eigen foto)

Ags Connolly in café ’t Keerpunt in Spijkerboor

Algemeen

SPIJKERBOOR - Singer-songwriter Ags Connolly zal zaterdag 8 april om 20.30 spelen in café ’t Keerpunt in Spijkerboor. De imposante verschijning, grote baard, zware stem speelde vorig jaar op het Ramblin’ Roots festival in Utrecht en nu op het kleine intieme podium van ’t Keerpunt.

Gewapend met een diepe, melancholische stem die trekken heeft van John Moreland verovert de Engelse singer-songwriter Ags Connolly de laatste jaren vrijwel elke pub in zijn thuisland. Honky-tonk-shuffles, drankliederen en kroegballades vormen de hoofdmoot van zijn songs. Muzikaal bevindt hij zich in het grensgebied tussen Texas en Mexico met zijn traditionele country met hints van onder anderen Hank Williams. 

Voor zijn laatste album Wrong again. Werkte hij samen met Michael Guerra (The Mavericks) en bandleden van Rodney Crowell en Emmylou Harris. Het resultaat is tien fraaie honk-tonk- en countrysongs. Over dat album schreef de pers dat Connolly niet langer op weg is om één van de beste country-artiesten van Engeland te worden; hij is het al. ‘The best country album to come out of the UK from the best ever country artist from the UK.’