Een fietser legt samen met ruiter en paard een parcours af tijdens Ride, Run & Bike. (foto: Liane Bron Fotografie)
Een fietser legt samen met ruiter en paard een parcours af tijdens Ride, Run & Bike. (foto: Liane Bron Fotografie)

Ride, Run & Bike in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Paardensportvereniging Eext organiseert op zaterdag 15 juli, tijdens het Oostermoerfeest in Zuidlaren, samen met tentoonstellingsvereniging Oostermoer een Ride, Run & Bike. 

De naam zegt het al: het is een sportevenement waarbij een hardloper of fietser samen met ruiter en paard een parcours afleggen. De start en finish zijn bij manege Laarwoud in Zuidlaren en de route gaat over verharde en onverharde paden. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 of 10 kilometer en iedereen kan in eigen tempo deelnemen in de klasse die bij hem of haar past.

Handen ineen geslagen
Na drie succesvolle edities in Eext is de organisatie blij dit jaar de handen ineen te slaan met tentoonstellingsvereniging Oostermoer. ,,Er worden prachtige routes uitgezet in Zuidlaren. Vaste deelnemers van Eext kunnen op die manier ook kennismaken met de omgeving van Zuidlaren’’, zegt Jessica van Ravenhorst. Als het een succes wordt blijft de Ride, Run & Bike onderdeel van het Oostermoerfeest en zal ook de Paardensportvereniging Eext weer in 2024 haar eigen Ride, Run & Bike organiseren.

Goed voor de conditie
Meedoen aan de Ride, Run & Bike is niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens goed voor de conditie. ,,Voor je paard is zo’n buitenrit een perfecte afwisseling op de dagelijkse training. Maar ook voor de hardloper of fietser is het anders dan een normale training, want zo makkelijk is het nog niet om een paard bij te houden.’’ Beide deelnemers gaan niet met lege handen naar huis, want voor elk duo staat een leuke goodiebag klaar.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via https://oostermoerfeest.nl/programma/ride-run-bike-zuidlaren. Daar is ook meer informatie te vinden.