Afbeelding

Oostermoersleutel overhandigd aan Zuidlaren

Algemeen

EEXT – De Oostermoerweek die tussen 3 juli en 10 juli in Eext is gehouden, was een groot succes. De verschillende activiteiten in het dorp zorgden voor vermaak voor jong en oud. Volgend jaar wordt de Oostermoerweek in Zuidlaren gehouden. Inmiddels is de Oostermoersleutel overgedragen. 

Tijdens de feestweek was er onder andere een seminar waarin er werd gesproken over de relatie tussen boer en burger en een toneelstuk met spelers uit Eext, Anderen en Eexterzandvoort. Daarnaast waren er verschillende evenementen voor sportievelingen en voor de quizliefhebbers. Op de laatste dag overhandigde de voorzitter van de organisatie in Eext, Cora Kuiper, symbolisch de sleutel aan Hilma Broekveld, voorzitter van de organisatie in Zuidlaren, die volgend jaar het feest organiseert.

,,We willen iedereen hartelijk danken voor deze Oostermoerweek”, laat Cora Kuiper weten. ,,Het succes lag in handen van de inwoners. Ook al was het wedstrijdelement geschrapt, ze gingen voor die tien en haalden dat met verve. Degene die het dorp inreed, werd meegezogen, nieuwsgierig naar meer. De dank gaat ook uit naar de enthousiaste deelnemers en alle vrijwilligers zoals de EHBO, de toneelspelers van de eenakter en de verkeersregelaars. Ook zijn we dankbaar voor de sponsors, de club van vijftig en de mensen van catering Teuben. Het was een versie voor in de boeken.”

Wanneer het Oostermoerfeest van volgend jaar in Zuidlaren precies plaatsvindt, is nog niet duidelijk. 

!