Dagmar Cornelis stapt in nieuw avontuur: Bij mij geen poespas of zweverigheid. (Eigen foto)
Dagmar Cornelis stapt in nieuw avontuur: Bij mij geen poespas of zweverigheid. (Eigen foto) (Eigen foto)

‘Meditatie met beide benen op de grond’ in Schipborg

Algemeen

ANNEN - Momenten van rust in onze jachtige maatschappij; steeds meer mensen zijn ernaar op zoek. Binnenkort kunnen in Zuidlaren en Schipborg trainingen worden gevolgd waarin de deelnemers handvatten opdoen om in het dagelijks leven beter om te kunnen gaan met zaken als stress, angsten en problemen.

Dagmar Cornelis uit Annen begint op 1 juni een nieuw avontuur. De moeder van twee kinderen zal naast haar baan als leerkracht in het basisonderwijs meditatie- en mindfulnesslessen in Zuidlaren en Schipborg gaan verzorgen. ,,Om kennis te maken met mij en met meditatie en mindfulness zal ik dan starten met een introductiecursus van vier keer een uur,’ vertelt Cornelis die haar trainingen onder de naam Opgeruimd-meditatie & mindfulness zal geven. ,,Vanaf september zal ik dan wekelijks lessen gaan verzorgen. Cursisten mogen van mij oefeningen verwachten die zij ook thuis en in het dagelijks leven kunnen toepassen. Bij mij geen poespas of zweverigheid!” Niet voor niets noemt ze het op haar website dan ook: ,,Meditatie met beide benen op de grond.” In de lessen, cursussen en workshops die de gediplomeerde Cornelis gaat organiseren staan adem, aandacht en compassie centraal. ,,Stilte wissel ik graag af met beweging, dans en klank”, vertelt ze. ,,Zodat je met een opgeruimd gevoel door het leven kunt gaan.” 

De kennismakingscursus vinden op maandag- en donderdagavond en op de vrijdagochtend plaats. Informatie over kosten en aanmelding is te vinden de website www.opgeruimdmeditatie.nl.