Koningsdag Annen start met een ontbijt en de vrijmarkt.
Koningsdag Annen start met een ontbijt en de vrijmarkt. (Eigen foto)

Stichting Vrienden van Oranje klaar voor festiviteiten Koningsdag in Annen

Algemeen

ANNEN - Stichting Vrienden van Oranje heeft ook dit jaar voor Koningsdag een festiviteitenprogramma in elkaar gezet. Dit jaar wordt er naast het traditionele ontbijt, georganiseerd door ondernemersvereniging ANNO, ook weer een vossenjacht gehouden. Op het speelplein ’s middags zijn bekende activiteiten en attracties te vinden, maar ook enkele spannende nieuwe.

,,Het doel is een dag bomvol activiteiten, voor jong en oud, met als belangrijkste locatie De Brink en de muziekkoepel”, zegt Tessa van Waarde van de Stichting. ,,Meer dan een half jaar is er gewerkt aan de voorbereidingen.”

De dag start naast het ontbijt met een vrijmarkt. Vanaf 8.30 kan er opgebouwd worden en om 11.00 worden de laatste spulletjes verkocht. Hierop volgt de vossenjacht om 11.15 uur. Kinderen kunnen tot 13.00 op zoek naar vossen in het dorp. Voor de winnaar is er een mooi prijsje. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen terecht op het speelplein op De Brink, waar een mooie afwisselende selectie aan activiteiten en attracties is te vinden. VV Annen verzorgt in een tent op De Brink de catering, en in de muziekkoepel staat een band om het plaatje compleet te maken. In de tussentijd komt ook de brandweer langs, kan men de bijdrage aan de tekenwedstrijd inleveren en wordt er gezorgd voor een lekkere versnapering. 

Uiteraard wordt de stichting geholpen door de nodige vrijwilligers; niet alleen helpende handen die zich hebben aangeboden voor de activiteiten op De Brink of bij de vossenjacht, maar ook door dorpsgenoten die op allerlei andere manieren de organisatie van de feestdag mogelijk maken.

Voor het programma kan er op de website van de stichting worden gekeken: www.koningsdagannen.nl. Inmiddels hangen er ook aankondigingsposters op verschillende plekken in Annen.