Afbeelding

Nieuwe leden zijn welkom bij Hardloopgroep De Drentsche Aa

Algemeen

ZUIDLAREN - Hardloopgroep De Drentsche Aa uit Zuidlaren is een actieve loopgroep die graag nieuwe leden verwelkomt. Wie dat wil kan vier keer gratis meelopen om te kijken of het iets voor hem of haar is.

De loopgroep heeft ruim 120 leden. ,,We zijn een actieve loopgroep voor mensen die graag hardlopen, van de recreatieve loper tot iedereen met een (snelle) marathon als doel. Onze ‘atletiekbaan’ is het natuurgebied van de Drentsche Aa’’, zegt Remy Notten. ,,Hier hebben we een bos- en heidegebied met onverharde en verharde paden. We hebben vier trainingsgroepen en afhankelijk van je snelheid sluit je aan bij een groep. Zo train je altijd op jouw eigen niveau.’’ In alle groepen wordt serieus getraind, maar plezier en gezelligheid wordt niet uit het oog verloren.

De A-groep traint serieus en wil optimaal presteren, de B-groep is zowel prestatiegericht als recreatief. In de C-groep wordt minder ver en minder hard gelopen en naast plezier in hardlopen is een gezellige groep belangrijk. De Running-bootcamp is een trainingsmethode onder leiding van een trainer om kracht en uithouding te verbeteren en blessures te voorkomen. De trainingen zijn maandagavond (bootcamp), woensdagavond (loopscholing en interval) en zondagochtend (duurloop).

Eind mei wordt er gestart met een nieuwe beginnersgroep. Voor wie dit jaar wil meedoen aan de 5 kilometer tijdens de Zuidlaardermarktloop op zaterdag 14 oktober wordt een mooi programma aangeboden om dat te bereiken. Naast twee grote wedstrijden - de Arnoud Magnin Wintercross in februari en de Zuidlaardermarktloop in oktober - organiseert de loopgroep ook een tweejaarlijkse (halve) marathonreis. 

Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden terecht op www.loopgroepdedrentscheaa.nl.