Afbeelding

Medailles voor turnsters SUIZ op provinciale kampioenschappen

Algemeen

HOOGEVEEN - Enkele turnsters van SUIZ uit Zuidlaren zijn zaterdag in de prijzen gevallen tijdens de provinciale finales in Hoogeveen.

Breagha Salmond had zich bij de jeugd E-meiden geplaatst voor de toestellen vloer en sprong. Op sprong werd Breagha tiende en op vloer eindigde zij op de twaalfde plaats. Jorien Kadijk wist zich voor alle toestellen te plaatsen. Op de brug werd ze beloond met de eerste plaats en op sprong met een mooie tweede plaats. Op balk werd Jorien vijfde en ze eindigde als achtste op de vloer. Jorien werd in de meerkampfinale vijfde.

In de tweede wedstrijd kwamen de turnsters van middenbouw 4 in actie. Sanne Hofste, Elin Sloots en Isa Ganzevles hadden zich hiervoor geplaatst. Isa liet een keurige vloeroefening zien en Sanne had een prachtige brugoefening. Elin knalde met de hoogste score op sprong en werd in de meerkamp beloond met een mooie tweede plaats. Op de andere baan turnde Sophie Niemeijer, junior supplement F, op brug, balk en vloer en ze mocht de provinciale finale turnen. Ze liet een prachtige balkoefening zien, goed voor een tweede plek. Op brug werd Sophie zevende en op vloer tiende. In de meerkampfinale werd ze knap derde. 

Hiske Doesburg (middenbouw 3) turnde een week eerder in Groningen haar toestelfinale in het district, een wedstrijd waar turnsters uit Groningen, Drenthe en Friesland samen komen. Hiske deed voor het eerst half in - heel uit en behaalde met haar sprongen een prachtige vierde plaats.