Leerkracht Jildou Lamsma samen met de leerlingen van de leerlingenraad. (eigen foto)
Leerkracht Jildou Lamsma samen met de leerlingen van de leerlingenraad. (eigen foto)

Leerlingen CKC De Tol in Zuidlaren lopen ruim 9300 euro bijeen

Algemeen

ZUIDLAREN - Alle leerlingen van CKC de Tol in Zuidlaren hebben in april een sponsorloop gehouden. Daarmee hebben ze een bedrag van 9322,30 euro opgehaald. 

De helft van dit geld wordt gebruikt voor het aanschaffen van buitenspeelgoed, de andere helft wordt verdeeld en geschonken aan vier goede doelen. Zo gaat er €1165 naar ZOA (een noodhulp-wederopbouworganisatie voor mensen in crisisgebieden), het Wereld Natuur Fonds, Stichting Hartekind en naar Gambia.

Leerkracht Jildou Lamsma gaat in november naar dit Afrikaanse land. Daar gaat ze werkzaamheden doen voor de stichting ‘Samen voor Gambia’. Jildou heeft goederen zoals mondkapjes, lakenpakketten, slippers, kleding en schoolmiddelen ingezameld die naar Gambia worden verstuurd. De verzendkosten worden betaald door het sponsorgeld en daarnaast zal het geld worden gebruikt voor lokale projecten. Te zijner tijd zal Jildou in de groepen vertellen wat er precies met het geld is gedaan.

De leerlingen van de leerlingenraad - Jasmijn Geerligs en Fiene Scholtens (groep 6), Franco Jooste en Jasmine Dijkstra (groep 7), Marit Schans en Cas Scholtens (groep 8) - hebben de sponsorloop georganiseerd.