Het Tweiduusterfestival was na enige jaren afwezigheid weer terug. (foto: Liam Kuiper/LKM)
Het Tweiduusterfestival was na enige jaren afwezigheid weer terug. (foto: Liam Kuiper/LKM)

Muziek klinkt door het dorp op Tweiduusterfestival in Vries

Algemeen

VRIES - Het Tweiduuster Brinkfestival in Vries is terug van weggeweest. Na vier jaar werd afgelopen zaterdag de tweede editie georganiseerd op de brink midden in het dorp. 

Tweiduuster is het moment waarop de dag langzaam in de avond over gaat, de aarzeling tussen het licht en donker. Het was dan ook een openluchtconcert in de schemering met muziek voor iedereen: van klassiek tot pop en van rock tot muziek in streektaal. Bij de prachtig verlichte Bonifatiuskerk, één van de oudste kerken van Drenthe vonden in het eerste deel van de avond gecombineerde optredens van lokale artiesten en muzikanten. ,,Onder meer de plaatselijke harmonie, een 13-jarige violiste, een zangeres en koor zorgden voor verrassende optredens’’, blijkt voorzitter Tonny van de Koolwijk van Volksvermaken Vries terug. Het tweede deel van de avond werd gevuld door de band Bruunsma met Drentstalige blues en coverband Allright. ,,Dat was een optreden boordevol energie! Het was al met al een leuke, maar vooral ook gemoedelijke avond.’’ 

De komende weken werkt Volksvermaken Vries toe naar de doorkomst van het EK Wielrennen op zaterdag 23 september door het dorp. ,,We starten met een dorpspicknick, voor de kinderen is er Vries op Wielen en ‘s avonds organiseren we een open podium. Daarnaast heeft de stichting een samenwerking gezocht met Plaats de Wereld. Zo is een vier meter lange Drentse Wall of Fame gecreëerd door inwoners en cliënten van Visio de Brink en kunstenares Mathilde Leonore heeft een kunstinstallatie gemaakt, geïnspireerd op witte wieven.