De begraafplaats in Noordlaren.
De begraafplaats in Noordlaren. (Eigen foto)

Informatiedag over begraafplaats Noordlaren

Algemeen

NOORDLAREN - De Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen zal op zaterdag 30 september van 10.00 tot 15.00 uur een informatiedag houden in dorpshuis de Hoeksteen in Noordlaren.

,,De begraafplaats is een belangrijke historische en waardevolle plek voor bezoekers en nabestaanden. Om deze plaats goed te kunnen beheren en onderhouden is het van belang dat we contact houden met bezoekers die voor de graven zorgen. Na verhuizing of vererving wordt de administratie van de begraafplaats niet altijd geïnformeerd en missen we soms actuele contactgegevens”, zegt beheerder Hanneke Ossenkoppele.

,,Een aantal maanden geleden is een zoektocht gestart naar rechthebbenden van een aantal graven op de begraafplaats in Noordlaren. Er zijn al veel reacties gekomen op de geplaatste bordjes, zodat bij een heel aantal graven nu een contactpersoon vastgelegd is. Dit is zinvol voor het geval we willen overleggen bij eventuele schade en onderhoud van de monumenten.”

De beheerder nodigt beangstellenden uit om op de informatiedag te komen als ze vragen hebben. ,,En we hopen in contact te komen met nog meer familieleden of rechthebbenden. Vragen die we niet ter plekke kunnen beantwoorden, noteren we om op een later tijdstip op te reageren.”

Informatie over de begraafplaats en het strooiveld is ook te vinden op de website https://www.pkn-ng.nl, tevens is er een aparte website voor de begraafplaats op www.begraafplaatsnoordlaren.nl en het boek De ‘nieuwe’ begraafplaats, 1871-2021, van Friso Bavinck. Informatie is ook op te vragen bij de beheerder (kosternoordlaren@pkn-ng.nl).