IKC Schuilingsoord mede dankzij 25 jaar gemeente Tynaarlo een mooie ontmoetingsdag.
IKC Schuilingsoord mede dankzij 25 jaar gemeente Tynaarlo een mooie ontmoetingsdag. (Eigen foto)

IKC Schuilingsoord opent schooljaar met ontmoeten en groeten

Algemeen

SCHUILINGSOORD - Alle leerlingen, ouders en buurtbewoners waren vorige week vrijdag uitgenodigd om elkaar te ontmoeten op de Meet & Greet van IKC Schuilingsood. Het thema van deze middag was Sport en spel, wat precies past in het kader van de Gezonde School.

,,Gezonde voeding, maar ook beweging vindt IKC Schuilingsoord belangrijk. Daar komt bij dat het een extra feestelijke dag was omdat de gemeente Tynaarlo 25 jaar bestaat. De gemeente heeft een bedrag beschikbaar gesteld om dit feest te organiseren. De leerlingen hebben een dans ingestudeerd en vlaggenlijnen gemaakt”, zegt Joke Moesker namens de oudervereniging.

Voor de kinderen waren er allerlei sportieve activiteiten. ,,Zo kwam Dave Jonkers Gym uit Zuidlaren langs voor een workshop Zumba-dans en een workshop Kickboksen. De mensen van de Sport- en spel-bus van de gemeente Tynaarlo zette een pannakooi en allerlei spelletjes neer. En voor wie het leuk vond kon klimmen en klauteren op de stormbaan. Ook voor de inwendige mens was gezorgd. De Albert Heijn uit Zuidlaren heeft iedereen voorzien van een heerlijke gezonde fruitsalade. We kunnen terugkijken op een geslaagde sportieve middag”, aldus Moesker.