De spellenbeurs van Mag ik met rood in 2021.
De spellenbeurs van Mag ik met rood in 2021. (Eigen foto)

Spelletjes spelen op spellenbeurs in dorpshuis van Schipborg

Algemeen

SCHIPBORG – Spellenclub Mag ik met rood uit Zuidlaren zal op zaterdag 25 november van 10.00 tot 17.00 uur een spellenbeurs houden in het dorpshuis aan Borgweg 15b in Schipborg. 

Spellenclub Mag ik met rood is een club van enthousiaste spelliefhebbers die (inmiddels) wekelijks bijeenkomt om met elkaar bord- en/of kaartspellen te spelen. De sfeer is gezellig en ongedwongen waarbij iedereen kan aansluiten.

De club gaat zaterdag voor de liefhebbers bord- en kaartspellen spelen, in alle soorten en maten. ,,Van eenvoudig tot complex. Van superkort tot wat langer. Spannende spelen, maar ook spelen om te lachen. Of om samen te werken. De deelnemers kunnen hulp krijgen van ervaren leden van de club, die in een mum van tijd een spel uit kunnen leggen. Er staan in het dorpshuis een flink aantal spellen speelklaar”, zegt Monique Claessen. 

,,Ook dit jaar organiseren we een Bring & Buy. Mensen die een spel wel kwijt willen kunnen deze ter plekke inleveren. Vorige keer leverde dat een aanbod op van méér dan 160 spellen. Heel veel daarvan werden verkocht. Zo veel mooie spelen voor een habbekrats: daar word je hebberig van. Valt de koop uiteindelijk dan toch wat tegen dan kan men het spel een volgende keer weer meenemen naar onze Bring & Buy, want we willen van deze spellenbeurs een jaarlijkse traditie maken.”

Dit keer is op de spellenbeurs ook volop aandacht voor kinderen. ,,Kinderen kunnen een knikkerbaan bouwen met Gravitrax. En er mee spelen, want onze ‘bouwmeester’ bouwt er ter plekke ook één voor hen. Maar ook ze kunnen ook een spelletje spelen met elkaar. Ook daarvan zorgen wij voor een ruim aanbod. En ze kunnen meedoen met de kleurplatenwedstrijd. De toegang is gratis. En tegen een kleine vergoeding is er koffie, thee en taart verkrijgbaar.