Burgemeester Thijsen kwam het echtpaar Kremer feliciteren met hun 60e trouwdag. (foto: Persbureau Drenthe)
Burgemeester Thijsen kwam het echtpaar Kremer feliciteren met hun 60e trouwdag. (foto: Persbureau Drenthe)

Rieks en Jenny Kremer vieren diamanten huwelijk

Algemeen

ZUIDLAREN - Rieks Kremer en Jenny Schothorst uit Zuidlaren hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 85-jarige Rieks wordt geboren in Vries, de 84-jarige Jenny ziet het levenslicht in Muntendam. Ze leren elkaar eind 1959 kennen op een wijnbal in hotel Struve in Sappemeer en het is liefde op het eerste gezicht. Rieks vraagt Jenny ten dans en brengt haar na afloop thuis, waar de eerste kus volgt. Hieruit ontstaat ‘dikke verkering’. In 1961 vraagt Rieks Jenny ten huwelijk, waarna op 20 december 1963 wordt getrouwd in het oude gemeentehuis in Hoogezand.

Rieks groeit op in Zuidlaren en werkt daar 38 jaar bij autobedrijf Roelfsema als rij-instructeur. Hij is hierdoor een bekend gezicht in Zuidlaren. Op 59-jarige leeftijd gaat hij met vervroegd pensioen. Hierdoor kunnen Rieks en Jenny veel met kennissen reizen, iets waar het stel erg van geniet. Rieks mocht ook graag tuinieren en deed dat vooral als Jenny met vriendinnen uit of op reis was. Daarnaast is hij ruim 43 jaar vrijwilliger geweest bij FC Groningen, wat hem een seizoenskaart voor het leven heeft opgeleverd. Ook kreeg hij bij de sloop van het Oosterparkstadion het ‘Kremershekje’ aangeboden in 2006, het hek waar iedereen langs moest voor het betreden van het veld. Deze staat nog steeds bij hun huis aan de Eikenlaan in Zuidlaren. Daarnaast zat hij in het landelijke bestuur van de supportersvereniging. Verder houdt Rieks van volleybal en judo en is hij lid geweest van muziekvereniging Erica in Zuidlaren, waar hij op de grote trom speelde.

Jenny groeit op in Hoogezand waar ze een aantal jaren werkt als assistente bij tandarts Stoker, tot ze moeder wordt. Rieks en Jenny krijgen twee kinderen: in 1966 Jolanda en twee jaar later volgt Rolf. Behalve voor haar kinderen zorgt ze later ook voor de kleinkinderen. Want ze was en is een trotse oma en ook van 3 achterkleinkinderen. Puzzelen is een grote hobby van Jenny en op vrijdag sjoelt ze als Rieks in een zaaltje verderop aan het klaverjassen is.

Na hun huwelijk krijgen ze een huurwoning aangeboden aan de Berkenweg in Zuidlaren. Elf jaar later verhuizen ze naar de Eikenlaan, waar ze 47 jaar hebben samengewoond. Twee jaar geleden wordt dementie geconstateerd bij Jenny, waardoor ze van elkaar zijn gescheiden en Jenny nu op De Enk woont. Gelukkig is dit op loopafstand van de woning van Rieks, waardoor hij vaak even langs kan komen, het liefst met de auto. Ondanks deze toch wel moeilijke tijd, houden ze de moed erin. Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Marcel Thijsen, die het paar namens de gemeente Tynaarlo heeft gefeliciteerd.