De band Groove Recipe sluit het weekend af in Grand Café Zuidlaren. (eigen foto)
De band Groove Recipe sluit het weekend af in Grand Café Zuidlaren. (eigen foto)

Volop vertier in Grand Café Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Grand Café Zuidlaren biedt komend weekend weer volop vertier met een gevarieerd programma. 

Op vrijdag 8 maart is er weer de welbekende pubquiz. De pubquiz is ooit overgewaaid vanuit de pubs in Groot-Brittannië, waarbij teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van onder andere wereldsteden, eten en drinken, films, muziek en sport. Teams van maximaal zes personen kunnen zich met een leuke teamnaam opgeven via reserveren@grandcafezuidlaren.nl. De quiz begint om 20.30 uur.

De Culturele Vereniging Zuidlaren presenteert op zaterdag 9 maart een optreden van zanger, liedjesmaker en beroepsgroninger Alex Vissering in Grand Café Zuidlaren. Deze bekende singer-songwriter brengt liedjes als ‘De Groanrepubliek’, ‘Mien machtig Wad’ en ‘Lutje wicht’. Zijn nummer ‘De Groanrepubliek’, met de iconische regel ‘Koert Stek en zien Tjakkie rieden in Lada veurbie’, is in Groningen na ‘Het het nog nooit zo donker west’ van Ede Staal het meest geliefde muzieknummer. Alex Vissering speelt vanaf zijn 15e in verschillende bandjes en zingt voornamelijk in het Gronings. Naast het optreden als zanger en het maken van vele cd’s was Alex zeventien jaar actief als presentator van RTV Noord. Ook was hij, samen met Okkie Smit, presentator van het succesvolle live-zondagochtendprogramma Noordmannen. Alex ontving in 2010 de K. ter Laan-prijs voor zijn verdiensten op het gebied van de Groninger taal en cultuur en in 2022 werd De Grunny 2022, de jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord toegekend aan Vissering. Kaarten zijn verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren, vanwege de verwachte belangstelling is reserveren aanbevolen. Het optreden begint om 20.00 uur, voor meer informatie kan men mailen naar info@cvzzuidlaren.nl of kijken op www.cvzzuidlaren.nl.

Het weekend wordt op zondag jazzy en soulful afgesloten met de band Groove Recipe, een jonge formatie met ervaren topmuzikanten uit Groningen en omstreken. De ingrediënten zijn de betere soul, funk en popmuziek uit de jaren ‘70 en ‘80, gemarineerd op een bedje van jazz en waar mogelijk voorzien van een pittig latin sausje. In Grand Café Zuidlaren laten ze een breed scala van hun repertoire horen, van zwoele soul en jazz tot disco, funk en latin dansnummers, allemaal op eigen wijze gearrangeerd. Het optreden begint om 16.00 uur.