Afbeelding

Fietspont Zuidlaardermeer nu ook officieel geopend

Algemeen

KROPSWOLDE – Wethouder Annemiek Hoesen van de gemeente Midden-Groningen heeft vrijdagochtend officieel het nieuwe fietspontje en de nieuwe route daar naartoe bij het Zuidlaardermeer geopend.

Dat gebeurde in Kropswolde in aanwezigheid van collegeleden van buurgemeenten Groningen en Tynaarlo en vertegenwoordigers van provincies, Groninger en Drents Landschap, Regio Groningen-Assen, Waterschap en andere genodigden. ,,We zijn hier heel trots op. Een mooi gebied en een pontje voor iedereen, ook mensen die slecht ter been zijn. En dit past ook uitstekend in de vrijetijdseconomie waar we als gemeente Midden-Groningen in een visie meer aandacht aan gaan besteden.’’ 

Het pontje, dat nu een eind verder in noordelijke richting ligt, is al een tijdje in gebruik en, zo constateerde ook Hoesen, ‘een groot succes’. ,,Ik heb gehoord dat er nu en dan al files staan voor de pont. Dit is ook een uniek gebied, binnen twee provincies en drie gemeenten, wat ook een hele goede samenwerking is geweest en een uitdaging om wonen, recreatie en natuur met elkaar te verbinden’’, aldus Hoesen, waarna de samenwerkingsovereenkomst tussen alle deelnemende partijen werd getekend. Met het nieuwe pontje is ook het Rondje Zuidlaardermeer weer nieuw leven wordt ingeblazen. Het pontje is elektrisch en men hoeft niet meer zelf aan de touwen te trekken, of het wiel te draaien. Stroom wordt opgewekt door zonnepanelen. 

Het fietspontje over het Drents Diep is een populair knooppunt voor veel wandelaars en fietsers. Er is een nieruw fietspad aangelegd en Camping Siblu Meerwijck is akkoord met het aanleggen van een fietspad over haar grond.De oversteek maakt een volledig wandel- of fietsrondje om het Zuidlaardermeer mogelijk. Het Zuidlaardermeer, waar bijzondere diersoorten en vogels leven, als otter, bever en zelfs de zeearend en de witwangstern broeden er.