Mariska Leegte hoopt met Yoga Flow Zuidlaren mensen meer rust te kunnen geven in hun drukke levens. (foto: Lidia Vedder)
Mariska Leegte hoopt met Yoga Flow Zuidlaren mensen meer rust te kunnen geven in hun drukke levens. (foto: Lidia Vedder)

Yoga Flow Zuidlaren brengt mensen meer rust door beweging

Algemeen

ZUIDLAREN - Tot vorig jaar was Mariska Leegte uit Zuidlaren werkzaam als fysiotherapeut in het UMCG, dit in combinatie met haar eigen bedrijf Yoga Flow Zuidlaren. Toch besloot ze het roer om te gooien en zich volledig te richten op haar yogastudio.

,,Ik ben ooit vanuit passie voor bewegen fysiotherapeut geworden, maar hele dagen in een ziekenhuis doorbrengen ging me steeds meer tegenstaan. Daarom ben ik me vorig jaar volledig gaan richten op mijn yogabedrijf, dat intussen al bijna vijf jaar bestaat. De yogavorm die ik aanbied is Vinyasa Yoga, een actieve en dynamische vorm van yoga, waarbij bewegingen worden uitgevoerd in het ritme van de ademhaling. Ik heb gemerkt dat dat het beste bij mij past en dat veel deelnemers meer rust ervaren door middel van bewegen’’, zegt Mariska, die in het verleden op hoog niveau gezwommen heeft en sportinstructrice is geweest. 

Naast de reguliere lessen die ze boven Grand Café Zuidlaren geeft, richt Mariska zich met haar bedrijf op yogalessen in de natuur. ,,Deze maand start ik weer met lessen in het Kniphorstbosch in Anloo. Dit is ontstaan in de coronatijd toen iedereen afstand moest houden en activiteiten buiten wel mochten. Dat is zo goed bevallen dat deze lessen zijn blijven bestaan. Daarnaast organiseer ik meerdere keren per jaar yoga retreats op mooie locaties in het prachtige Drenthe.’’ 

Naast de fysieke lessen heeft Yoga Flow Zuidlaren een eigen online platform. ,,Hierop zijn ruim 100 lessen te vinden die mensen thuis kunnen doen als het hen uitkomt.’’ Binnenkort start een gratis yoga-adem en meditatiechallenge. Wie al wil kennismaken met actieve yoga vanuit huis kan de gratis yoga 3-daagse challenge aanvragen. Belangstellenden voor de challenge, de lessen of een retreat kunnen zich aanmelden via www.yogaflowzuidlaren.nl.