Nederpopcoverband PuurNL treedt op tijdens Koningsdag in Annen.
Nederpopcoverband PuurNL treedt op tijdens Koningsdag in Annen. (Eigen foto)

Programma Koningsdag voor Annen is klaar

Algemeen

ANNEN – De stichting Vrienden van Oranje uit Annen organiseert ieder jaar in samenwerking met ondernemingsvereniging ANNO en VV Annen de activiteiten op Koningsdag op de Brink in Annen. Het bestuur van de stichting vindt het belangrijk om het feest op Koningsdag voor iedereen uit het dorp mogelijk te maken, van de allerjongsten tot de alleroudsten. 

Op het programma van dit jaar zullen de inwoners van Annen een aantal oude bekenden zien: natuurlijk het ontbijt door ANNO, maar ook de vrijmarkt, de vossenjacht en het speelplein worden dit jaar weer georganiseerd. Wel is er, net als elk jaar, weer gezocht naar spectaculaire nieuwe attracties op het speelplein. Dat is ook dit jaar weer gelukt. Ook de brandweer is weer van de partij.

De hele dag wordt feestelijk muzikaal omlijst. ’s Ochtends kunnen bezoekers genieten van de klanken van muziekvereniging Drenthina, en ’s middags staat er een band in de koepel van de Brink. VV Annen verzorgt traditiegetrouw in een tent op de Brink de catering.

De stichting wordt geholpen door de nodige vrijwilligers; niet alleen helpende handen die zich hebben aangeboden voor de activiteiten op De Brink of bij de vossenjacht, maar ook door dorpsgenoten die op allerlei andere manieren de organisatie van de feestdag mogelijk maken. Hierbij valt ook te denken aan ondernemers in Annen en omgeving die als sponsor meehelpen.

De exacte planning van de dag is al te vinden op de website van de stichting en hangt op verschillende plekken in het dorp. ,,Nu hoeft het alleen nog mooi weer te worden”, aldus de stichting.