De ploegen van de Sport- & Spelweek werden op een ludieke wijze voorgesteld. Hier betreedt ploeg Blauw het strijdtoneel.
De ploegen van de Sport- & Spelweek werden op een ludieke wijze voorgesteld. Hier betreedt ploeg Blauw het strijdtoneel. (Foto: Liam Kuiper/LK Media)

Ploeg Groen maakt goede start tijdens Sport- & Spelweek Annen

Algemeen

ANNEN – Het dorp Annen staat sinds zondag weer geheel in het teken van de Sport- en Spelweek.

De opening was zondag om 15.00 uur op de Brink in Annen. Tijdens de opening werden alle ploegen op een ludieke manier voorgesteld en werd ook de Anneroel van het jaar 2023 bekend gemaakt. De titel ging naar Barelt Schuiling. Wethouder Kiena ten Brink opende vervolgens tijdens de openingsdag de toiletunit voor mindervaliden.

Ook ging men deze dag al sportief bezig. Het eerste onderdeel van de Sport- & Spelweek waarmee punten verdiend kon worden was het onderdeel Touwtrekken georganiseerd door TTV Boermarke.

De ploeg Groen was hier het meest bedreven in en pakte de volle zes punten. De ploeg was ook op maandag goed op dreef. Ook het tweede onderdeel, het biljarten, werd gewonnen. Ook presteerde de ploeg goed tijdens het volleyballen en Mario Kart door op deze onderdelen vijf punten te pakken. Het Mensergerjenieten ging Groen het minst goed af: 3,5 punten. De ploeg voert na twee dagen het tussenklassement met 25,5 punten ruim aan. Oranje volgt met 19,5 punten, Rood heeft 16,5 punten, Blauw 16 punten en Geel 14 punten. Roze sluit de lijst. De ploeg vergaarde tot nu toe slechts 13,5 punten.

Het programma wordt vanmiddag om 14.00 uur vervolgd. De zeskamp is zaterdag het laatste onderdeel van de Sport- & Spelweek in Annen. Deze begint om 16.00 uur. Aansluitend is de prijsuitreiking