Afbeelding

Korfballers Ritola verliezen thuis ruim van KIOS

Sport

ZUIDLAREN - Na de mooie 20-30 overwinning uit tegen Heerenveen kwam de grote thuisnederlaag - het werd 18-28 - tegen KIOS uit Ruinerwold hard aan bij de korfballers van Ritola en hun publiek.

Twee oorzaken speelden een rol: onvoldoende concentratie bij de thuisploeg en het lengtevoordeel bij de heren van KIOS. Dat de concentratie er in de eerste helft niet was, liet zich aflezen door de 1-8 achterstand na amper tien minuten spelen. Ritola wist nog wel wat terug te doen, waardoor de stand bij rust 8-14 was. Na tien minuten spelen in de tweede helft was het echter alweer 12-20, maar hierna liet Ritola zien nog te kunnen scoren met vier fraaie treffers op rij. Hierdoor stond het 16-20 halverwege de tweede helft.

Even gloorde er weer hoop voor de thuisploeg, maar in het vervolg van de wedstrijd werd Ritola finaal overlopen door de gasten, met de 18-28 eindstand als gevolg. Door deze nederlaag komt Ritola in de gevarenzone voor degradatie. Aan het eind van de competitie zullen er twee teams degraderen. ODIK met nul punten zal dit niet meer kunnen ontlopen, maar zowel Sparta uit Zwolle met zes punten als Ritola met acht punten lopen nog gevaar. Saillant detail is dat uitgerekend deze twee ploegen aanstaande zaterdag tegen elkaar spelen.

De doelpuntenmakers voor Ritola waren Melvin Spoelder 6, Stan Terpstra 5, Marjan van Dijk 2, Saskia Gubler 2, Folkert Bergsma 1, Mandy Terpstra 1 en Roy Terpstra 1.