Stephan Blaauw en David van der Kruk verrassen de Friezen met een omloopbal.  (foto: Thomas Posthuma)
Stephan Blaauw en David van der Kruk verrassen de Friezen met een omloopbal. (foto: Thomas Posthuma)

Volleybalheren Ritola pakken knappe overwinning

Sport

ZUIDLAREN - De volleybalheren van Ritola hebben de kraker tegen Lokomotiv Hydra uit Sneek met 3-2 gewonnen.

De Friezen hebben een stabiele ploeg die in de top 3 van de 2e divisie bivakkeert. Maar Ritola blijft dit seizoen groeien onder trainers Erik Rekker en Edwin ten Kate en is dus een tegenstander om rekening mee te houden. In de eerste set was het Hydra die liet zien voor de overwinning naar Zuidlaren te zijn gekomen. Ritola kon geen servicedruk leveren en daar maakten de Sneekers dankbaar gebruik van. Ook passend was het Ritola die ondermaats volleybal liet zien. De gasten liepen dan ook over Ritola heen en gingen er met de winst vandoor (16-25).

De thuisploeg liet in de tweede set zien over veerkracht te beschikken en de wedstrijd om te kunnen zetten. Door servicedruk van Ritola kreeg Hydra minder vat op hun eigen spel en was het Ritola die mede door goed passwerk te leveren uit kon lopen. Geen moment kwam Ritola nog in gevaar en setwinst was een feit (25-17). Set 3 was welhaast een kopie van set 2: Ritola had de regie over de wedstrijd en ook de derde set ging naar de Zuidlaarders (25-18). In set 4 was het Hydra dat nog mogelijkheden zag voor de overwinning en met mooi volleybalspel werd tevens het publiek vermaakt. Het werd een spannende set waarin Hydra de overwinning pakte (21-25).

De beslissende vijfde set was eveneens zeer vermakelijk. Ritola en Hydra vochten beiden voor de overwinning, maar het waren uiteindelijk de Zuidlaarder volleyballers die mede door een knap kill-block op het juiste moment hun slag konden slaan en de setwinst konden pakken (15-12). De eerstvolgende thuiswedstrijd van Albert Heijn/Ritola Heren 1 is op vrijdag 26 januari in sporthal De Zwet tegens Olhaco H2 uit Hoogeveen.