Afbeelding

Berend Bordje: gratis een warme maaltijd

Algemeen

ZUIDLAREN - Voor inwoners van Zuidlaren die om wat voor reden dan ook wel een gratis warme maaltijd kunnen gebruiken is er nu Berend Bordje.

Berend Bordje zorgt voor een warme hap voor iedereen die daar blij van wordt. Zoals voor iemand voor wie een warme maaltijd niet vanzelfsprekend is. Voor iemand die moeilijk rond kan komen. Of voor iemand die behoefte heeft aan een praatje. Kortom: voor iedereen die om wat voor reden dan ook wel een gratis warme maaltijd kan gebruiken. Berend Bordje is een initiatief dat is ontstaan vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zuidlaren. ,,Ook in Zuidlaren zijn er gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank”, zegt Anja Kamminga namens de initiatiefnemers. ,,En er zijn ook mensen die, al dan niet door de coronacrisis, eenzaam zijn. Binnen de kerk hebben we nagedacht over de vraag wat we voor een ander kunnen betekenen. Zo kwamen we op het idee voor Berend Bordje.”

Helaas zit samen eten er vanwege de coronamaatregelen even niet in. Maar uitdelen kan nog steeds. De coronacrisis staat de start van Berend Bordje dan ook niet in de weg. Op vrijdag 30 oktober tussen 17.30 en 18.30 uur kan iedereen een warme maaltijd afhalen bij De Rank aan het Westeind 10 in Zuidlaren. ,,We denken erover om dit vanaf nu één keer per maand te gaan doen”, aldus Anja Kamminga. ,,Maar we gaan eerst natuurlijk even kijken hoe het op vrijdag de 30e gaat.” 

Door de verkoop van Zuidlaarderbollen hebben vrijwilligers van de Christelijk Gereformeerde Kerk gezorgd voor budget voor de eerste editie(s) van Berend Bordje. Voor eventuele volgende edities worden nieuwe acties voorbereid. Om niet te weinig te hebben en om verspilling van voedsel te voorkomen, wil de organisatie van Berend Bordje graag vooraf weten voor hoeveel mensen een maaltijd bereid moet worden. ,,Dus ben je iemand of ken je iemand die blij wordt van een warme maaltijd: laat het ons weten!” Dit kan tot uiterlijk woensdag 28 oktober via berendbordjezuidlaren@gmail.com.