Arjan en Marloes Mensinga voelen zich thuis in De Visfuik in Zuidlaren.
Arjan en Marloes Mensinga voelen zich thuis in De Visfuik in Zuidlaren. (Eigen foto)

Nieuwe eigenaren Visfuik in Zuidlaren positief ontvangen

Algemeen

ZUIDLAREN - De Visfuik aan de Millystraat 9 in Zuidlaren is in oktober van het vorig jaar overgenomen door Marloes en Arjan Mensinga. De overgang is soepel verlopen en de nieuwe eigenaren gaan langzaam hun eigen visie op de zaak loslaten.

De klanten zijn inmiddels gewend aan de andere gezichten achter de toonbank. ,,We zijn positief ontvangen en de winkel draait goed. Samen met het team staan wij dagelijks klaar om de klanten te voorzien van de lekkerste visspecialiteiten”, zegt Marloes Mensinga die even de kibbeling uit de olie moet halen. Arjan vult aan: ,,We zijn ook achter de schermen druk bezig onder andere met het verbeteren van de duurzaamheid van onze zaak. Door stijgende kosten gaan de prijzen overal omhoog. Wij willen juist gaan kijken wat we zelf kunnen doen om de prijzen aantrekkelijk te houden voor de mensen. Zo willen we bijvoorbeeld het verpakkingsmateriaal verminderen. Neem een bakje kibbeling die de mensen hier in de zaak nuttigen. Het bakje verdwijnt in de prullenbak. We willen de kibbeling op herbruikbare borden gaan serveren. Ook de haring willen we anders gaan verpakken, die gaan nu in drie verpakkingslagen de deur uit, dat moet minder kunnen. Het scheelt in de kosten en de afvalberg wordt kleiner.”

De eigenaren hebben hun ook al brede assortiment ook nog uitgebreid met lekkere salades en roerbak. Daarnaast zijn we bezig met het vernieuwen van de website, want ook de toerist moet weten dat we heerlijke vis hebben, want de smaak van de vis staat bij ons voorop.” 

De Visfuik is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 10.30 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.30 tot 19.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. De zaak is telefonisch bereikbaar via 050-4095023. Informatie is ook te vinden op www.visfuik.nl.