Sergei Bolotny, Noëlle Weidmann en Keiko Sakuma vormen samen het Trio Classique.
Sergei Bolotny, Noëlle Weidmann en Keiko Sakuma vormen samen het Trio Classique.

Pianotrio geeft concert in Museum Vosbergen

Algemeen

EELDE - Trio Classique speelt aanstaande zondag (29 november) in Museum Vosbergen in Eelde. Op het programma staan werken van Beethoven, Mendelssohn en Ravel.

Het Trio Classique bestaat uit Sergei Bolotny, Noëlle Weidmann en Keiko Sakuma.

Sergei Bolotny is geboren in Tschernowitz in West-Oekraine. Hij begon zijn vioolstudie aan de muziekschool in Lwow, waarna hij ging studeren aan het conservatorium in Kiev. Sinds 2010 is hij plaatsvervangend tweede concertmeester bij het Noord-Nederlands Orkest.

Noëlle Weidmann is geboren in het Franse Metz. Op vijfjarige leeftijd begon ze piano te spelen, een jaar later volgde ook de cello. Later besloot ze zich volledig op dit instrument toe te leggen. In 2001 werd Weidmann toegelaten tot het Conservatoire National Superieur de Musique van Parijs, in de klas van Michel Strauss. Ze besloot haar studie voort te zetten aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss. In mei 2006 werd Weidmann benoemd tot solocellist bij het Noord-Nederlands Orkest.

Keiko Sakuma kwam ter wereld in de Japanse hoofdstad Tokio en begon al op jonge leeftijd met pianostudies. In 2004 won ze de eerste prijs bij een Japans ensembleconcours. Sakuma treedt regelmatig op als soliste en begeleidster en in ensembles met verschillende partners in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, Bulgarije, Japan, de Verenigde Staten en sinds 2012 ook in Nederland.

Het Trio Classique speelt zondag tweemaal in Museum Vosbergen: om 19.00 uur en om 21.00 uur. Reserveren is verplicht. Dat kan via info@museumvosbergen.nl