Afbeelding

Huus van de Taol start online cursus liedteksten schrijven

Algemeen

BEILEN – Nu in deze coronatijd repetities niet doorgaan, kunnen muziekliefhebbers toch bezig gaan met hun hobby door een cursus liedteksten schrijven te volgen bij het Huus van de Taol. Iedere liefhebber van muziek en van de streektaal kan meedoen.

Zangeres Martijje geeft in vijf lessen een basiscursus Drentse liedteksten schrijven. Koorleden, muzikanten en dirigenten kunnen proberen of ze een lied uit hun repertoire kunnen omzetten naar het Drents. Bandleden kunnen hun eigen muziekteksten in het Drents schrijven of omzetten. En schrijvers kunnen proberen hun schrijverstalent eens in een muzikale vorm te gieten.

In vijf lessen krijgt de cursist instructies van Martijje en ook huiswerk. Dat wordt in de les ook besproken. Ook gaat het over vertalen versus hertalen. En over de zingbaarheid en het ritme van teksten. Daarbij komen ook de varianten van het Drents voorbij. De lessen zijn op woensdagavonden 13 en 27 januari, op 10 en 17 februari en op 10 maart om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het Huus van de Taol.