Martin Koster overhandigt het eerste exemplaar aan Jetta Klijnsma.
Martin Koster overhandigt het eerste exemplaar aan Jetta Klijnsma.

Nieuwe bundel Martin Koster: ‘Ik trap hum an’

Algemeen

BEILEN - De Drentse schrijver Martin Koster heeft vorige week z’n nieuwe boek gepresenteerd: ‘Ik trap hum an’. Het gaat om een serie columns in het Drents. De bundel wordt uitgegeven in samenwerking met het Huus van de Taol.

Het eerste exemplaar van het boek werd door Koster op het provinciehuis in Assen overhandigd aan Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Ze liet weten ‘hartstikke beneid’ te zijn naar de inhoud.

Martin Koster schreef de columns voor de rubriek ‘Sjarlefrans’ in het Dagblad van het Noorden. Begin dit jaar is de krant daarmee gestopt. Koster publiceert nu zelf een selectie van deze korte verhalen.

Martin Gert Koster (Avereest 1950) schrijft al sinds zijn jeugd. Hij pakte het pas echt serieus op tijdens zijn studententijd in Groningen waar hij Nederlands studeerde. Samen met Ton Kolkman richtte hij het Drents literair tijdschrift ‘Roet’ op. In zijn columns laat hij vaak op ironische manier weten hoe hij de dingen ziet. Daarbij deelt hij nogal eens links en rechts een sneer uit. 

‘Ik trap hum an’ is voor 10 euro te bestellen bij de boekhandel en bij het Huus van de Taol.