Afbeelding

VAKO en SV Tynaarlo werken aan gezamenlijke jeugdafdeling

Algemeen

VRIES - De voetbalverenigingen VAKO en SV Tynaarlo gaan de mogelijkheden verkennen om te komen tot een Samenwerkende Jeugd Organisatie (SJO).

VAKO en SV Tynaarlo werken al enkele jaren samen op het gebied van dames- en jeugdvoetbal. Deels uit nood geboren, om per leeftijdscategorie voldoende spelers en speelsters beschikbaar te hebben om aan de competitie te kunnen deelnemen. De besturen van beide verenigingen hebben nu besloten om onderzoek te doen naar een verdere samenwerking ten aanzien van het jeugdvoetbal. ,,We zien kansen en noodzaak om samen te zorgen voor een gezonde toekomst en vaste basis voor het jeugdvoetbal. Daarin is voldoende volume essentieel om voor alle leeftijden op prestatief en recreatief niveau voetbal te kunnen blijven aanbieden'', aldus Stef Drenth (VAKO) en Henk Westerhof (SV Tynaarlo) in een brief aan de leden van beide verenigingen.

VAKO en SV Tynaarlo hebben een werkgroep samengesteld die de opdracht heeft gekregen de samenwerking tussen beide verenigingen te optimaliseren en te onderzoeken welke variant daarvoor het beste zou zijn. Hierbij wordt met name gedacht aan het tot stand brengen van een Samenwerkende Jeugd Organisatie. Deze SJO zou dan op 1 juni van start moeten gaan. Voor die tijd moeten nog wel allerlei praktische zaken geregeld worden, onder andere als het gaat om de naam en kleuren van de SJO, de contributie, de teamindeling, de inzet van trainers en leiders, sponsoring en het gebruik van de locaties.

De leden van de werkgroep - bestaande uit vier afgevaardigden van VAKO en vier van SV Tynaarlo - zullen hun advies voorleggen aan de besturen van beide verenigingen. Die zijn verantwoordelijk voor het nemen van een besluit. Dit zal uiterlijk op 1 mei plaatsvinden.