Kunstenares Mathilde Leonore bij de verhuizing van het kunstwerk Vogels van Hoop.
Kunstenares Mathilde Leonore bij de verhuizing van het kunstwerk Vogels van Hoop.

‘Vogels van Hoop’ nemen een vlucht naar Eelde

Algemeen

EELDE - In de Dorpskerk in Eelde hangt van Pinksteren tot half juli het kunstwerk Vogels van Hoop. Dit kunstwerk is ontstaan in Vries, waar honderden vrijwilligers samenwerkten met Plaats de Wereld en kunstenares Mathilde Leonore om dit indrukwekkende papieren kunstwerk van 5500 kraanvogels te realiseren. Doel was een hoopvol teken te geven aan de kinderen van Tynaarlo.

In Japan staat de kraanvogel symbool voor hoop, geluk en een lang leven. Origamikraanvogels worden in het Verre Oosten gevouwen als gelukwens voor een ander, maar ook om solidariteit te tonen. Ook zou het contemplatieve vouwen rustgevend en dus goed voor de gezondheid zijn.

Het kunstwerk Vogels van Hoop is gemaakt om de kinderen van Tynaarlo, juist in deze tijd, geluk en toekomst toe te wensen. Daarom bestaat het kunstwerk uit 5000 gevouwen kraanvogels als symbool voor hoop en toekomst voor de jeugd. Ook werden er 500 witte kraanvogels toegevoegd, als symbool van goede wensen voor de kinderen die zonder ouders opgesloten zitten in vluchtelingenkampen in Zuid-Europa.

De mensen van de Dorpskerk in Eelde vouwen nu ook kraanvogels. ,,We willen ze een plek geven in de activiteiten die we als kerk organiseren, zoals in de Pinksterdienst, of in het bezoekwerk aan zieken of ouderen om zo hoop door te geven. Daarnaast werken we samen aan een nieuw kunstwerk van kraanvogels”, aldus Dorinda Hijszeler namens de Dorpskerk.

De Dorpskerk in Eelde is elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend om Vogels van Hoop te kunnen bewonderen. Ook kunnen bezoekers uiteraard zelf een kraanvogel maken of ophalen. Vanuit de Dorpskerk wordt zo de hoop doorgegeven.