Vandalen hebben de doorgang van het fietspad weer toegankelijk gemaakt.
Vandalen hebben de doorgang van het fietspad weer toegankelijk gemaakt. (Foto: Henry Koops)

Vandalen verwijderen hekken fietspad

Algemeen

ANLOO – Een echtpaar staat op de Bosweg in Anloo vertwijfeld te kijken. Ze zijn van hun fiets afgestapt. Er staan waarschuwingsborden op de weg. Een blik in de verte lijkt het dat het fietspad toegankelijk is. Toch besluiten ze om te keren.

De gemeente heeft de fietspaden in het Kniphorstbosch hermetisch afgesloten omdat ze vergeten waren een vergunning aan te vragen voor de aanleg van een betonnen fietspad. De vergunning werd alsnog aangevraagd en de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed (RCE) besloot daar er nader archeologisch onderzoek nodig is. De gemeente mocht die fietspaden niet verder afwerken en hierdoor kunnen door de opstaande randen van de fietspaden gevaarlijke situaties ontstaan. De gemeente besloot om de fietspaden de gehele zomervakantie hermetisch af te sluiten. 

Enkele honderden meters verderop blijkt dat het besluit van de gemeente niet iedereens waardering kan wegdragen. De sloten van de hekken zijn doorgeknipt en het hek ligt in de berm. Fietsers kunnen ongehinderd doorfietsen als ze de verbodsborden vermijden. De hekken aan de andere zijde van het fietspad waren ook verwijderd, zodat men ongehinderd gebruik kan maken van het fietspad. De gemeente was niet bereikbaar voor commentaar. 

Zie ook: Betonnen fietspad hermetisch afgesloten.

Ophefaanleg betonnen fietspad

Gemeente moet alsnog vergunning aanvragen 

Protest op betonnen fietspad

De sloten zijn doorgeknipt en de hekken zijn in de berm geschoven.
De reden waarom de fietspaden door de gemeente zijn afgesloten; de gevaarlijke randen van het fietspad.