Een alt ontbreekt nog bij Full House.
Een alt ontbreekt nog bij Full House. (Eigen foto)

Full House is op zoek naar een nieuwe alt

Algemeen

REGIO – Muziekgroep Full House is op zoek naar een alt om de gelederen te versterken. Full House brengt a capella lichte muziek en arrangeert de nummers vaak zelf. 

Doorgaans wordt opgetreden voor besloten clubs en af en toe een festival, zoals Vocaal Festival Annen en Pedaal Vocaal. Het repertoire wordt met een beetje humor en show gebracht. Het repertoire bevat onder andere nummers van The Real Group (Chili Con Carne), Stevie Wonder (Don’t you Worry ‘bout a Thing), Sting (Ev’ry little Thing she does is Magic), Seal (Kiss from a Rose), Chicago (Saturday in the Park) en een aantal potpourri’s: James Bond, Beach Boys en een Cartoon-medley. Een (wat gedateerde) indruk en fragmenten zijn te beluisteren op fullhouse-acapella.nl. 

Om het repertoire snel op te kunnen pikken, is het handig dat de nieuwe alt (enigszins) van bladmuziek kan zingen, gevoel heeft voor de ritmiek die de lichte muziek eigen is, toonvast is en in staat zelfstandig de partij te dragen en een behoorlijke uitspraak van het Engels. Ook moet het nieuwe lid het leuk vinden een (eenvoudige) choreografie te doen als onderdeel van de act. Een solo doe je alleen als je dat echt wilt. Handig om te weten dat we aan veel nieuw repertoire zijn begonnen, dus nummers waar we nog niet mee hebben opgetreden. De muziek wordt thuis ingestudeerd met behulp van midifiles. Ongeveer eens per 2 of 3 weken wordt gerepeteerd in Zuidhorn, Vries, Annen, Gieterveen of om de zoveel tijd thuis. Full House repeteert in principe op woensdagavond.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Inge Vink (06-14384719), Maarten Dollekamp (06-27011337) of via contact@fullhouse-acapella.nl.