Afbeelding

Zuidlaren maakt zich op voor Koningsdag

Algemeen

ZUIDLAREN - De Oranjevereniging Zuidlaren zet deze week de laatste puntjes op de i voor de viering van Koningsdag op zaterdag 27 april. 

De dag start om 9.00 uur met de rommelmarkt op de Brink, waarna burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo om 9.30 uur de vlag hijst en de opening verricht, muzikaal begeleid door harmonie Patrimonium uit Groningen die vanaf 9.15 uur zal optreden. Na het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus zal Patrimonium nog een aantal stukken spelen op de Brink, waaronder ‘Doe maar’, ‘Queen of Soul’ en ‘Fields of gold’. Het orkest met een christelijke identiteit, opgericht in 1921, wil zich in de stad en regio Groningen profileren als actief en modern orkest. Het orkest is door de jaren heen een toonaangevende factor voor de amateurmuziekwereld in de stad Groningen en ver daarbuiten en staat sinds 2018 onder leiding van dirigent Arjen Wassink.

Aansluitend start ook de braderie op de Stationsweg en in het centrum van Zuidlaren staan onder meer een rodeostier, een klimwand en kabelbaan opgesteld en een springkussen voor de jongste bezoekers. De leden van de Oranjevereniging maken om 11.00 uur een rondgang door het dorp met oranjebitter en een lekkere traktatie en ‘s middags is er op veler verzoek weer muziek van shantykoor Oosterstörm uit Groningen. Verder zijn er vanaf 10.30 uur allerlei activiteiten in de Sprookjeshof. Leden van de Oranjevereniging kunnen zich aanmelden tussen 10.30 en 13.00 uur. Zij krijgen korting op de entreeprijs en gratis patat, ijs en ranja. Om 18.30 uur is er een driegangendiner bij Brasserie Joost, met live muziek van André Klein.