Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)
Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)

In gesprek over uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa

Algemeen

REGIO - Wie graag meer wil weten over hoe Nationaal Park Drentsche Aa omgaat met actuele uitdagingen, heeft daar nu de kans voor. Vanaf vandaag is een webinar beschikbaar over het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied: ‘Van brongebieden tot benedenloop’. Het webinar duurt 45 minuten, waarin de kijker informatie krijgt over het plan en het Nationaal Park. Als vervolg op het webinar zijn er op dinsdag 26 en donderdag 28 oktober twee inloopmomenten.

Het BIO-plan is opgesteld door het Overlegorgaan Drentsche Aa voor de periode 2021-2030. Het is het derde plan sinds de oprichting van het Nationaal Park. Elke tien jaar wordt het aangepast aan de actualiteit. Op dit moment heeft het Drentsche Aa-gebied te maken met een aantal nieuwe uitdagingen. Zoals de overstap naar duurzame energie en het aanpassen aan het veranderende klimaat. Dit laatste betekent dat de samenwerkende partners kijken naar hoe zowel wateroverschotten als -tekorten te voorkomen zijn. Andere opgaven zijn de overgang naar nieuwe manieren van landbouw en het tegengaan van de afname van de verschillende soorten planten en dieren. Maar ook het versterken van de unieke kwaliteiten van de Drentsche Aa: de natuur, het landschap, de geschiedenis en duurzame vormen van toerisme.

Het webinar is bedoeld om inwoners van het Drentsche Aa-gebied te informeren over het nieuwe BIO-plan. Daarnaast nodigt het Overlegorgaan Drentsche Aa inwoners uit om ideeën aan te dragen voor de uitvoering van het BIO-plan. Ze kunnen dat doen door het online formulier op www.drentscheaa.nl in te vullen. Op deze website is ook het webinar te bekijken.

Vragen over het plan kunnen gesteld worden tijdens de inloopbijeenkomsten op 26 en 28 oktober in respectievelijk café-restaurant Hofsteenge in Grolloo en restaurant De Drentsche Aa in Schipborg. Beide inloopbijeenkomsten duren van 16.00 tot 20.00 uur.