Dick Heuvelman.
Dick Heuvelman.

Dick Heuvelman wordt lijstduwer van Gemeentebelangen

Algemeen

VRIES - Voormalig sportjournalist Dick Heuvelman uit Vries mag dan met pensioen zijn, hij zit nog vol ideeën. Dat vinden ze ook bij Gemeentebelangen Tynaarlo, waar Heuvelman lijstduwer wordt.

Onder leiding van Richard Aeilkema wordt de partij compleet opnieuw opgebouwd. ,,Dick heeft veel mooie ideeën waar veel inwoners in Tynaarlo blij van worden en we delen met hem het idealisme dat de bestuurscultuur in Tynaarlo moet veranderen”, aldus Aeilkema.

Bijvoorbeeld het werken met deelraden is een idee uit de koker van Heuvelman. ,,Betrokkenheid van inwoners krijg je niet door kant-en-klaar uitgewerkte plannen over de inwoners uit te strooien. Wel door zonder agenda in gesprek te gaan. Wij willen geen ja, maar. We willen ja, enDaadkracht en samenwerken, dat is wat we nodig hebben.”

Het is één van de vele ideeën die Dick Heuvelman heeft ingebracht. Onderzoek naar de mogelijkheden van een treinstation in Tynaarlo en bijvoorbeeld Glimmen hoort daar ook bij. En tot slot: Heuvelman is niet voor niets sportman in hart en nieren. ,,Het zou goed zijn om te onderzoeken of we de jonge mensen blij kunnen maken met plekken waar ze urban sports kunnen uitoefenen.”