Arno Nijenbanning maakt na dit seizoen de overstap naar zaterdaghoofdklasser ONS Sneek.
Arno Nijenbanning maakt na dit seizoen de overstap naar zaterdaghoofdklasser ONS Sneek.

Hoofd jeugdopleiding Arno Nijenbanning verlaat FC Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Hoofd jeugdopleiding Arno Nijenbanning vertrekt na dit seizoen bij FC Zuidlaren. Hij gaat aan de slag bij hoofdklasser ONS Sneek.

Nijenbanning is sinds het seizoen 2018-2019 hoofd jeugdopleiding van FC Zuidlaren. Hij geeft aan dat het tijd is voor een volgende stap. ,,Na vier mooie voetbaljaren als hoofd jeugdopleiding bij FC Zuidlaren is er een geweldige nieuwe sportieve uitdaging op mijn pad gekomen in de vorm van hoofd voetbalzaken bij ONS Sneek.” Het eerste elftal van ONS Sneek komt uit in de hoofdklasse op zaterdag, de selectieteams van de jeugd spelen op landelijk divisieniveau. Daarnaast heeft ONS Sneek grote ambities qua groei van het aantal leden; iets wat bij FC Zuidlaren aan de hand van het jeugdbeleidsplan, het gelijke kansen-principe én het positief opgroeien-klimaat ook is gerealiseerd. Daar heeft Nijenbanning als hoofd jeugdopleiding een belangrijke rol in gespeeld. ,,Ik ben FC Zuidlaren heel dankbaar voor het vertrouwen en de ruimte die ik heb gekregen om ervaring op te doen in mijn huidige functie. Het zijn vier fantastische en leerzame jaren geweest. Via deze weg wil ik iedereen nogmaals bedanken voor alle mooie momenten en de geweldige samenwerking”, aldus Nijenbanning.

Voorzitter Remco Spanhoff van FC Zuidlaren betreurt het vertrek van Nijenbanning, maar gunt hem tegelijkertijd de stap naar een andere club. ,,De afgelopen jaren heb ik Arno zowel als jeugdtrainer als vanuit mijn huidige functie meegemaakt. Tijdens deze periode is voor mij gebleken hoe Arno met uitzonderlijke inzet, kennis en betrokkenheid de sportieve ambities van FC Zuidlaren heeft verwezenlijkt en een groot aandeel heeft gehad in waar onze vereniging op dit moment staat.”