Leden van Waterscouting Nicolaasgroep zoeken 'drijfvuil' langs de boorden van het Zuidlaardermeer.
Leden van Waterscouting Nicolaasgroep zoeken 'drijfvuil' langs de boorden van het Zuidlaardermeer.

Waterscouts uit Midlaren verwijderen ‘drijfvuil’ uit het Zuidlaardermeer

Algemeen

MIDLAREN - De leden van de Waterscouting Nicolaasgroep uit Midlaren hebben zaterdag deelgenomen aan de Week van het Drijfvuil van de Petty Foundation. De waterscouts zijn gezamenlijk het water op gegaan met hun zeilboten om drijvend vuil aan de waterkant van het meer op te ruimen.

De scouts hebben gezamenlijk een deel van de waterkant van het Drentse gedeelte van het Zuidlaardermeer schoongemaakt. Vanwege het broedseizoen konden de scouts niet overal bij komen. Het Zuidlaardermeergebied is een Natura 2000-gebied; er zijn een hoop dieren te vinden waar dit afval slecht voor is. Dieren zijn slecht in het herkennen van afval en denken al snel dat het eten is. Verder helpt deze schoonmaakactie de waterscouts bij het leren over duurzaamheid.

Waterscouting Nicolaasgroep is, zoals de naam al zegt, scouting op het water. De leden van deze scoutingvereniging gaan in de zomer elke week zeilen en proberen spelenderwijs steeds beter te worden op het water. De Dolfijnen zijn de jongste groep: deze kinderen leren spelenderwijs in kleine optimisten varen en doen veel spellen om elkaar goed te leren kennen. De leden gaan vanaf hun elfde naar de Zeeverkenners. Daar gaan ze met lelievletten varen en leren ze hoe ze deze boten zelf kunnen onderhouden. Zodra leden 15 zijn, gaan ze door naar de Wilde Vaart. Deze leden maken zelf hun programma en organiseren zelf hun activiteiten.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in waterscouting: de Nicolaasgroep heeft geen wachtlijst. Om een keer bij Waterscouting Nicolaasgroep te kijken, kan men het beste contact opnemen met de vereniging via www.nicolaasgroep.nl.