De wethouders Jurryt Vellinga, Hans de Graaf, Jelbrich Peters en Miguel Ririhena na hun beëdiging. (foto gemeente Tynaarlo)
De wethouders Jurryt Vellinga, Hans de Graaf, Jelbrich Peters en Miguel Ririhena na hun beëdiging. (foto gemeente Tynaarlo)

Nieuwe wethouders in gemeente Tynaarlo beëdigd

Algemeen

VRIES - Jurryt Vellinga (Leefbaar Tynaarlo), Miguel Ririhena (GroenLinks), Jelbrich Peters (PvdA) en Hans de Graaf (ChristenUnie) zijn gisteren door burgemeester Marcel Thijsen beëdigd als wethouder in Tynaarlo. 

Voorafgaand aan de beëdiging van de wethouders vond in de gemeenteraad het debat plaats over het akkoord van de vijf coalitiepartijen. Tijdens de raadsvergadering van 21 juni worden de gestelde vragen en voorgestelde moties en amendementen over dit coalitieakkoord verder besproken. Daarna stemt de raad over het akkoord.

Tijdens de raadsbijeenkomst is afscheid genomen van de wethouders René Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo), Oetra Gopal (GroenLinks), Pepijn Vemer (D66), Hanneke Wiersema (CDA) en Henny van den Born (ChristenUnie). Burgemeester Thijsen bedankte hen voor hun inzet, betrokkenheid en collegialiteit tijdens de afgelopen collegeperiode.

Wethouder Vellinga zal de portefeuille Ruimtelijke Ordening voor zijn rekening nemen. Miguel Ririhena zal zich met het Sociaal Domein bezighouden. Jelbrich Peters zal zich gaan inzetten op het onderwerp Duurzaamheid en Verkeer. Financiën is een onderwerp waarop Hans de Graaf zich gaat storten.