Afbeelding

Genomineerden bekend voor Drentse Anjer Prijs 2022

Algemeen

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft voor zowel de Drentse Anjer Prijs als de Groene Anjer Prijs drie groepen/instellingen genomineerd.

Met ingang van 2018 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks de Drentse Anjer Prijs uit. Met de Drentse Anjer Prijs wil het Cultuurfonds zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren of een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro. De beide andere genomineerden ontvangen een aanmoedigingsprijs van 1000 euro. Voor de Drentse Anjer Prijs 2022 zijn genomineerd Stichting Beeldenpark De Havixhorst (De Schiphorst), Stichting Historisch Klazienaveen en Stichting The Bake Shop (Borger).

Sinds 2021 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe ook de Groene Anjer Prijs uit, bestemd voor een instelling of groep die een opvallende impuls aan behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en biodiversiteit in Drenthe geeft. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 3000 euro, de beide andere genomineerden een aanmoedigingsprijs van 1000 euro. Voor de Groene Anjer Prijs 2022 zijn genomineerd IVN-afdeling Hoogeveen, het Gilde van Vrijwillige Molenaars Drenthe en Stichting Werkgroep Florakartering.

Commissaris van de koning Jetta Klijnsma, tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs en de Groene Anjer Prijs op 16 september uit.