Uitkeringsinstantie UWV verstrekte in mei opnieuw minder uitkeringen dan een maand eerder.
Uitkeringsinstantie UWV verstrekte in mei opnieuw minder uitkeringen dan een maand eerder.

Aantal WW-uitkeringen in Drenthe blijft afnemen

Algemeen

TYNAARLO - De daling van het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe heeft zich in mei doorgezet. Met de voortdurend dalende WW zijn er steeds minder werkzoekenden beschikbaar voor de groeiende vacaturemarkt. Dit leidt in veel sectoren tot een krappe arbeidsmarkt.

Eind mei telde Drenthe 4698 WW-uitkeringen. Dat is 1,9 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in mei af met 426 (8,3 procent) ten opzichte van de vorige maand. Vanuit alle sectoren daalde de WW. Vooral onder WW’ers uit bouw, landbouw, horeca en catering en cultuur nam het aantal uitkeringen af. Eind mei 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Drenthe ruim lager dan een jaar eerder: 30,6 procent.

In de gemeente Tynaarlo daalde het aantal WW-uitkeringen in mei met 5,8 procent: van 311 naar 293. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal uitkeringen in Tynaarlo met 24,7 procent gedaald. Momenteel zit 1,7 procent van de beroepsbevolking in Tynaarlo zonder werk.

Eind mei telde Nederland 164.757 WW-uitkeringen. Dat is 1,8 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er 174.811 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 10.054 uitkeringen ten opzichte van de vorige maand (5,8 procent). Een jaar eerder telde Nederland 249.568 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 84.811 uitkeringen, ruim een derde van het bestand (34 procent). De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.