Fluisterboot De Raidomp.
Fluisterboot De Raidomp.

Varen op Zuidlaardermeer met fluisterboot De Raidomp

Algemeen

KROPSWOLDE - Stichting Het Groninger Landschap organiseert op woensdag 13 juli een vaartocht over het Zuidlaardermeer met fluisterboot De Raidomp.

Een rondvaart op het 600 hectare grote Zuidlaardermeer, ingesloten door natuurgebieden in beheer van Het Groninger Landschap, geeft een bijzondere blik op deze mooie omgeving en de vele bijzondere soorten flora en fauna die hier voorkomen. Tijdens de vaartocht is er een gids aanwezig die toelicht wat er allemaal te zien is en vertelt over de ontwikkeling van het Zuidlaardermeergebied en de Hunze. Onderweg en vanuit de vogelkijkhut(ten) is er gelegenheid om te speuren naar vogels die op en rond het Zuidlaardermeer voorkomen, zoals futen, sterns, eenden, weidevogels als grutto en tureluur en roofvogels als buizerd, bruine kiekendief of de majestueuze zeearend.

De vaartocht begint om 14.00 uur bij Paviljoen De Leine aan de Meerweg in Kropswolde. Vanwege de beperkte capaciteit van de boot is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via de website van Het Groninger Landschap.