De provincie Drenthe wil zich nog meer gaan manifesteren als wandelprovincie.
De provincie Drenthe wil zich nog meer gaan manifesteren als wandelprovincie.

Sportweek Drenthe start tijdens Hunzeloop Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Tijdens de Hunzeloop Wandeltocht, die aanstaande zaterdag wordt gehouden vanuit Zuidlaren, klinkt tevens het startschot voor de Sportweek Drenthe.

De NOC*NSF Nationale Sportweek is dit jaar van 17 tot en met 25 september. In Drenthe wordt dit jaar speciaal aandacht besteed aan wandelen en fietsen. Vanuit Drenthe Beweegt kan iedere gemeente deelnemen aan een tweetal activiteiten: Gezond Natuur Wandelen en Crazy23.

Drenthe staat al jaren bekend als dé fietsprovincie van Nederland. Hoog tijd dus om de aandacht ook eens te vestigen op de prachtige wandelmogelijkheden in de natuur. De Sportweek Drenthe wordt dan ook afgetrapt tijdens één van de grootste wandelevenementen van Drenthe: de Hunzeloop Wandeltocht in Zuidlaren. De gemeenten krijgen daarnaast de mogelijkheid om op één of meerdere scholen het spel Crazy23 te laten spelen. Dit is een spel met een knipoog naar het EK Wielrennen dat in 2023 in Drenthe verreden gaat worden.

De twaalf buurtsportcoachteams in iedere Drentse gemeente bieden in de Sportweek Drenthe veelal een actief en afwisselend programma. Iedere gemeente zorgt voor een eigen programma dat aansluit bij de programmering in de eigen sportweek. Drenthe Beweegt zal tijdens de Sportweek Drenthe de provincie in trekken met een speciaal mediateam om verslag te doen van verschillende hoogtepunten. Meer informatie over het programma is te vinden op https://drenthe-beweegt.nl/sportweek.

Heel Drenthe zal wederom in het teken staan van sport en bewegen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen aan de activiteiten die in de Drentse gemeenten gepland staan.