De Stroomdalkapel.
De Stroomdalkapel.

Stroomdalkapel geeft concert in het Hof van Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De Raad voor Ouderen Zuidlaren organiseert op zondag 9 oktober in het Hof van Zuidlaren een optreden van de Stroomdalkapel onder leiding van Barteld Luning samen met de Duitse schlagerzanger Sanny.

De Stroomdalkapel uit Zeegse is een groep enthousiaste muzikanten die allemaal liefhebber zijn van de Tsjechische blaasmuziek. Zij spelen voornamelijk Böhmische en Mährische muziek, uit de landstreken Bohemen en Moravië. Het verschil tussen beide stijlen heeft te maken met het karakter van de mensen die daar wonen. De Böhmische muziek is romantisch, warm, rustig en wat gedragen van aard, terwijl de Mährische stijl heel sprankelend en vrolijk van aard is en dan ook wat sneller gespeeld wordt. Deze muziek past heel goed bij de oktoberfeesten, waarbij ook de zang niet wordt vergeten. Dat de zang een belangrijk onderdeel uitmaakt van deze middag komt doordat de Raad voor Ouderen Zuidlaren ook de Duitse schlagerzanger Sanny heeft gestrikt. Hij zal op 9 oktober de helft van het programma verzorgen. Sanny is in staat het aanwezige publiek, waaronder een aantal van zijn fans, mee te voeren in een uitbundige voorstelling waar na afloop nog lang over nagepraat zal worden. In Duitsland is Sanny zeer bekend door zijn optredens op tv.

De voorstelling in het Hof van Zuidlaren is voor iedereen toegankelijk en begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.00 uur geopend. In verband met de verwachte belangstelling wordt reserveren aanbevolen. Dat kan via 050-4095808 of 050-2304022.