Ook voor ouderen is het belangrijk om voldoende te (blijven) bewegen.
Ook voor ouderen is het belangrijk om voldoende te (blijven) bewegen.

Bewegingsactiviteiten voor senioren in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De vereniging Meer Bewegen voor Ouderen organiseert op diverse locaties in Zuidlaren en omgeving bewegingsactiviteiten voor senioren.

Bewegen is belangrijk. Het bevordert de fitheid, spieren en botten worden sterker en de lichaamscoördinatie verbetert erdoor. Al sinds 1990 bestaat de vereniging Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) in Zuidlaren, waar leden in groepsverband aan (meer) bewegen gestalte geven. Onder leiding van deskundige docenten, afgestemd op de doelgroep (50+) en rekening houdend met ieders mogelijkheden en/of beperkingen. Tijdens de lessen worden alle spieren en gewrichten in het lichaam getraind. Er wordt begonnen met een warming-up, gevolgd door oefeningen voor spierversterking en lenigheid van het hele lichaam. Daarbij staat gezelligheid hoog in het vaandel, waardoor het ook een leuke manier is om met anderen in contact te komen.

MBvO is op meerdere locaties actief en geeft lessen in De Ludinge (op dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur), De Zaandorre in Zuidlaarderveen (op dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur) en De Bark (op donderdag van 9.45 tot 10.45 uur). Onlangs is het seizoen 2022-2023 van start gegaan; inschrijving is nog mogelijk. Ook worden er beweeglessen aangeboden aan de bewoners van Nieuw Laarhof (op maandag van 9.15 tot 10.15 uur) en Everswolde (op maandag van 10.30 tot 11.30 uur).

Een volledig seizoen bestaat bij MBvO uit een najaarsdeel (2022) van 15 lessen en een voorjaarsdeel (2023) van 19 lessen. Om te kunnen ervaren of deelname aan de verwachtingen voldoet zijn de eerste twee lessen gratis. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de voorzitter van MBvO, de heer Hoving: 0598-491365.