Schrijver en taalkundige Wim Daniëls opent op 27 oktober het seizoen van Culturele Vereniging Zuidlaren.
Schrijver en taalkundige Wim Daniëls opent op 27 oktober het seizoen van Culturele Vereniging Zuidlaren.

Culturele Vereniging Zuidlaren presenteert programma

Algemeen

ZUIDLAREN - Culturele Vereniging Zuidlaren heeft voor het seizoen 2022-2023 weer een leuk en interessant programma samengesteld. 

Op 27 oktober komt de bekende schrijver en taalkundige Wim Daniëls in het Brinkhotel vertellen over zijn nieuwste boek ‘Van Billenwagen tot Imperiaal’. Daniëls is bekend als vaste columnist van het radioprogramma ‘Spijkers met koppen’.

Op 19 november treedt de band GG and the Cruisers op in dorpshuis Klein Kruierij in De Groeve. De vier bandleden van GG and the Cruisers noemen zich een band waar ‘old school blues’ en ‘new school blues’ elkaar ontmoeten. Ze weten diverse stijlen met elkaar te verweven, zonder daarbij het geliefde vintage geluid uit het oog te verliezen.

Op vrijdag 20 januari brengt het duo Rnam in de Dorpskerk liedjes van de bekende Canadese singer-songwriter Leonard Cohen. Dit duo maakt een muzikale reis door Cohens succesjaren.

De cabaretgroep Twee Recht, Twee Averecht komt op vrijdag 3 februari naar Grand Café Zuidlaren. Deze cabaretgroep zorgt al jaren voor zeer geslaagde cabaretavonden. Met een knipoog en een kwinkslag wordt het leven van alledag op de hak genomen, waarbij serieuze actualiteiten niet uit de weg worden gegaan.

Op zaterdag 4 maart sluit Culturele Vereniging Zuidlaren het seizoen af met Babyboomers Blues. Liedjesmaker Egbert Meijers en de schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra richten zich in dit theaterprogramma op Drents-, Nederlands- en Engelstalige muziek, poëzie en literatuur.

Toegangskaarten voor de activiteiten van Culturele Vereniging Zuidlaren zijn verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren. Meer informatie is te verkrijgen via www.cvzzuidlaren.nl of via info@cvzzuidlaren.nl.